O MAMĂ ȘI-A FORȚAT FIICA SĂ SE CĂSĂTOREASCĂ CU UN BĂRBAT MAI ÎN VÎRSTĂ. DUPĂ NUNTĂ, ACESTA A UCIS-O

O mamă din Australia a fost găsită vinovată pentru că și-a forțat fata în vîrstă de 20 de ani să se căsătorească cu un bărbat mai în vîrstă, care, mai tîrziu, a ucis-o.

Sakina Muhammad Jan, din nordul statului Victoria din Australia, a avut un proces la tribunal care a durat două săptămîni, după ce a negat că și-a constrîns fiica să se căsătorească cu un bărbat din Australia de Vest în 2019.

Procurorii au spus că Ruqia Haidari i-a spus mamei sale că nu vrea să se căsătorească cu Mohammad Ali Halimi și a acuzat-o că a dat-o bărbatului pentru o zestre care valora 10,000 de dolari.

Bărbatul și-a omorît „noua” soție în casa lor din Perth în ianuarie 2020, iar acum execută închisoare pe viață, avînd posibilitatea eliberării condiționate după 19 ani.

Tînăra își „pierduse valoarea” după un divorț, care a forțat-o pe mama acesteia să o constrîngă să se căsătorească cu bărbatul care mai tîrziu a omorît-o, a declarat procurorul Darren Renton către juriu, potrivit The Guardian.

După implicarea unui pețitor, a fost stabilită o primă întîlnire a celor doi care aveau să se căsătorească în iunie 2019. La mai puțin de două săptămîni de la această întîlnire, Haidari s-a căsătorit cu Halimi într-o ceremonie islamică, pentru o perioadă temporară, iar mai apoi s-au căsătorit definitiv în august.

Tînăra a spus la multă lume că nu vrea să se căsătorească cu Halimi, inclusiv mamei sale, unei profesoare, a zis asta și către doi instructori auto, unui consilier și poliției.

Juriul a dezbătut asupra verdictului pentru mai mult de o zi înainte de a anunța decizia finală. Acesta nu a știut de crima produsă de Haidari, însă acest detaliu le va fi expus după pronunțarea verdictul.

Mama va avea parte la o altă dată de o audiere înainte de executarea pedepsei.

Sursa: digi24.ro