O fetita britanica nu simte durerea, oboseala sau senzatia de foame

Olivia Farnsworth, o fetiță de 11 ani, din Huddersfield, Marea Britanie, a uimit lumea medicală cu afecțiunea pe care o are. Doctorii au descoperit că fata suferă de lipsa cromozomului 6 din ADN, cel responsabil pentru senzația de foame, de durere sau nevoia de a dormi. De aceea, i se mai spune „copilul bionic”.

Această fetiță este singura persoană din lume care nu simte durere, oboseală și nici senzația de foame. Medicii au supranumit-o ”copilul bionic” și spun că boala ei reprezintă un caz de ștergere genetică a cromozomului 6.

În urmă cu patru ani, Olivia a trecut printr-o experiență ciudată cînd, fiind la plimbare cu mama ei, Niki Trepak, o mașină a lovit-o în plin și a tîrît-o circa 100 de metri pe carosabil. După incident, fata s-a ridicat și a fugit la mama sa pentru a o întreba ce s-a întîmplat. Olivia s-a ales atunci doar cu cîteva julituri.

Într-o altă data, fata a căzut și și-a spart buza de asfalt, dar, din nou, nu a simțit nimic. Rana fetei a fost în acel caz destul de serioasă, Olivia fiind atunci supusă unei operații de refacere a buzei.

Mama ei spune că a observat că Olivia este specială cînd, la vîrsta de nouă luni, copila a încetat să mai doarmă în timpul zilei. Pentru că nu simte nevoia de a mînca, fata este foarte mofturoasă la masa. Timp de un an, Olivia a vrut să mînînce doar pîine cu unt.