O dronă ucraineană a declanșat un incendiu la un depozit de combustibil din regiunea rusă Smolensk

Guvernatorul regiunii Smolensk din Vestul Rusiei a anunţat, Sîmbătă, că o dronă ucraineană a lovit în timpul nopţii trecute un depozit de combustibil, provocînd un incendiu, în timp ce un atac asupra centrului regional a fost respins, informează Reuters.

De la începutul anului, Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra rafinăriilor petroliere din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume, în încercarea de a reduce veniturile din energie ale Moscovei şi banii pe care trebuie să-i cheltuiască pentru Armată.
Nu există mari rafinării de petrol în regiunea Smolensk.

Guvernatorul, Vasili Anohin, a anunţat, pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram, că drona a atacat o instalaţie energetică în zona Kardîmovo la ora 2.00 (23.00 GMT Vineri), lovind un rezervor cu combustibil şi lubrifianţi. Pompierii se ocupă de incendiu, a adăugat el.

"Ca urmare a muncii forţelor de apărare aeriană, aparatul a fost doborît. Cu toate acestea, în urma căderii resturilor, un rezervor cu combustibil şi lubrifianţi a luat foc", a spus el.

Guvernatorul a adăugat că nu este clar dacă oameni au fost răniţi în atac.

"În prezent, a fost respinsă o încercare de atacare a obiectivelor aflate pe teritoriul centrului regional. Vă rugăm să rămîneţi calmi şi să nu filmaţi activitatea forţelor de apărare aeriană. Serviciile de salvare şi de aplicare a legii (...) vă asigură siguranţa", a scris el într-un mesaj separat.

Rusia spune că atacurile cu drone echivalează cu terorismul, aminteşte Reuters.

Ucraina nu confirmă sau neagă oficial că atacă rafinăriile din interiorul Rusiei, dar spune că facilităţile sunt ţinte legitime care ajută efortul militar al Rusiei într-un moment în care atacurile ruseşti lovesc oraşe şi infrastructură ucraineană, inclusiv instalaţii energetice.