NUNTILE, CUMETRIILE, ZILELE DE NASTERE SINT IN CONTINUARE INTERZISE

Ceremoniile precum sînt nunţile, cumetriile, zilele de naştere sau alt gen de activităţi festive, reieşind din situaţia epidemiologică existentă în Republica Moldova, la etapa respectivă sînt interzise pentru că asemenea agomerări sînt cu risc înalt de infectare cu noul tip de coronavirus. Declaraţia a fost făcută de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

În cadrul unei conferinţe de presă, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că deja au avut loc, pe parcursul zilei de sîmbătă şi duminică „anumite ceremonii care erau organizate pe platforma alimentaţiei publice”. „În condiţiile date, chiar ieri, colegii au înaintat la Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică propunerea, care este acceptată de către toţi membrii, de a interzice desfăşurarea ceremoniior îndiferent de numărul de persoane”, a spus ministra.

Activitatea sectorului HoReCa a fost reluată din 15 iunie, în contextul prevederilor emise de autorităţi, cu respectarea tuturor condiţiilor de prevenire şi răspîndire a infecţiei COVID-19.

Sursa: IPN