“NU ÎL VOI LĂSA PE DUMNEZEU SĂ DECIDĂ!” (VIDEO)

 

De ce vrea să se SINUCIDĂ Alain Delon

A fost cîndva un sex-simbol şi, în prezent, chiar dacă este în vîrstă şi are riduri în jurul frumoşilor săi ochi albaştri nu duce lipsă de celebritate. Însă starul care a frînt de-a lungul timpului inimile multor femei are probleme, pe care presa le defineşte drept “paradoxale”.

"Sunt un om foarte singur. De mulţi ani trăiesc în singurătate”, spune actorul Alain Delon, în vîrstă de 77 de ani. Conform presei franceze, Delon este, în ultimul timp, cu psihicul la pămînt. Mai ales de cînd a fost spitalizat, anul trecut, fiind diagnosticat cu aritmie cardiacă.

Acumulare de mizerii

“Este ceva care li se întîmplă oamenilor ca mine, care trec printr-o acumulare de emoţii, de mizerii. În ultima vreme, am avut parte din plin de aşa ceva…”, spune  Delon, aducînd din cînd în cînd vorba şi despre sinucidere. Iar presa franceză a readucea în actualitate declaraţii din anii ’90 ale celebrului actor, cum ar fi: “Dintr-un singur motiv m-aş sinucide: în cazul unei boli ireversibile, care degradează organismul şi în plan fizic şi psihic. Atunci n-aş aştepta finalul de la sine. În rest, sinuciderea m-ar face de rîsul a cinci proşti şi de plînsul copiilor mei!”.

Tot presa este însă cea care notează că, după anii ’90, părerile lui Delon în ceea ce priveşte sinuciderea au devenit din ce în ce mai clare. În 2005, făcea o declaraţie-şoc pentru Paris Match: “Mă gîndesc deseori la sinucidere. E doar un joc de copii, îmi şi imaginez scena. Nu îl voi lăsa pe Dumnezeu să decidă. Nu voi lăsa să decidă ziua în care o să mor”. “Alain Delon pare învins de problemele sale: probleme de sănătate, de familie, cu bătrîneţea dar, mai ales, de singurătate!”, comentează jurnaliştii francezi.  

“Ce să fac?”

“Nu mai am prieteni care să îmi fie alături”, spune actorul. “Copiii mei au crescut şi au început să îşi trăiască propria lor viaţă, prietenii mei au murit cu toţii. Am rămas cu cîţiva apropiaţi, nu din lumea cinema-ului. Dar acestea sunt problemele mele... Ce să fac? Pentru mine, viaţa înseamnă trecut. Am fost cel mai fericit dintre oameni... Vreau sa spun, profesional. În plan sentimental, am pierdut întotdeauna. Nu cred că a existat o femeie care să mă iubească pe mine şi nu pe starul Delon”.
Gurile rele spun că problemele starului pe care îl adulează încă o lume întreagă ar fi început în anul 2002, cînd mai tînăra sa soţie, Rosalie, l-a părăsit pentru un industriaş, luîndu-şi copiii cu ea.

Presa reaminteşte faptul că actorul a declarat deseori că salvarea sa ar putea-o reprezenta “o femeie înţeleaptă şi matură, care să ştie ce înseamnă viaţa”. Şi deşi tot gurile rele vorbesc despre “prietena sa, frumoasa pictoriţă care trece puţin de 40 de ani”, Delon recunoaşte: “Este frumoasă, sensibilă, talentată, inteligentă, dar nu  sunt îndrăgostit!”.

Aventurile ochilor albaştri

Din 1960, Alain a urcat vertiginos treptele consacrării, devenind un mare star de cinema. În 1964, ruptura de “iubita sa consacrată” Romy Schneider s-a produs pe neaşteptate. Romy s-a supărat că Alain avusese o aventură (printre multe alte aventuri, chiar şi Brigitte Bardot căzând pradă ochilor lui albaştri) în urma căreia cîntăreaţa Nico l-a născut pe Ari, copilul fiind crescut de mama actorului. Dar acesta nu l-a recunoscut juridic niciodată.

Apoi, a cunoscut-o pe actriţa Nathalie Canovas , cu care s-a căsătorit. Şi au avut un fiu, Anthony. Împreună au jucat în 26 de filme, dar după un mariaj de 4 ani s-au despărţit, fiindcă în timpul filmărilor la “Jeff", Delon s-a îndrăgostit de Mireille Darc.
Prima sa iubire, Romy Schneider, a murit la 29 Mai 1982. Cu un an înainte, fiul său David,14 ani, murise într-un accident tragic şi stupid, în timp ce escalada un gard. Romy a fost găsită moartă în apartamentul din Paris, în urma unei crize cardiace, produsă de amestecul alcool cu barbiturice. Alain a depus o coroană de flori pe a cărei panglică scria în limba germană: “Te iubesc dragostea mea, iubita mea!''

Glorie şi tristeţe

În 1987, cu ocazia turnării unui videoclip, a cunoscut-o pe Rosalie Van Breemen, un manechin olandez. Se va separa de Mireille Darc, după 15 ani de viaţă comună. Rosalie, cu care se va căsători, îi va dărui doi copii, pe Anouchka, în 1990, şi pe Alain Fabien, în 1994. În 2002, Alain Delon va pune punct relaţiei cu Rosalie, tot după alţi 15 ani de mariaj. Actorul şi-a urmat calea spre glorie, trecînd prin alte iubiri, încercînd să uite dragostea pentru Romy. Cu timpul a devenit depresiv şi adept al aforismului “o căsătorie este superbă, ceva de vis, dar este... prea lungă”.

A pregătit totul

În prezent, după cum notează presa, Alain “mai poposeşte la cîte un restaurant parizian chiar dacă nu-i este foame, îşi listează colecţia de desene la Bursă, lansează parfumuri, se mai plimbă prin Elveţia, are o herghelie de cai de rasă, din cînd în cînd îi mai trece cîte un gînd de sinucidere prin minte…”.

“Am pregătit totul pentru moarte”, spune actorul. “Am ales un loc pe proprietatea mea unde sa fiu înmormîntat, am construit chiar o capelă, am prevăzut amenajarea unui drum public pentru cei ce vor dori să vină să se reculeagă la mormîntul meu...”.

Sursa: EVZ.ro