NOU ATAC RUSESC CU RACHETE

Sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acțiune luni, la primele ore ale dimineții, după o altă serie de atacuri rusești cu rachete în regiunea Kiev, au anunțat autoritățile locale, potrivit Reuters și The Guardian. Serviciile de urgență au emis alerte de raid aerian în toată Ucraina.

„Noaptea trecută inamicul a efectuat un alt atac aerian masiv asupra Ucrainei. Al doilea la rînd în ultimele 3 zile. Potrivit informațiilor preliminare, rachetele au fost lansate de avioane strategice (Tu95MS). Alerta din capitală a durat aproximativ 3 ore. Încă o dată, rușii au atacat într-o manieră cuprinzătoare - cu rachete de croazieră și drone în același timp. Potrivit informațiilor preliminare, toate rachetele și dronele inamice au fost distruse în spațiul aerian al Kievului de către forțele noastre de apărare aeriană! Datele sînt în curs de actualizare. Conform ultimelor rapoarte, nu s-au înregistrat victime civile sau daune la clădirile rezidențiale sau la infrastructură”, a transmis ulterior administrația militară a Kievului.

 

Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi în regiunea Herson

O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite în noaptea de duminică spre luni, în bombardamente ruse în regiunea ucraineană Herson, în sudul Ucrainei, anunţă luni Administraţia Militară locală, iar comandantul armatei ucrainene Valeri Zalujni acuză ”invadatorii (că) au atacat Ucraina cu aviaţia strategică”, care a tras ”18 rachete de croazieră”, relatează AFP.

 

Numărul persoanelor rănite în atacurile din regiunea Dnipropetrovsk a crescut la 34

Numărul persoanelor rănite în atacurile rusești cu rachete de luni dimineață din regiunea Dnipropetrovsk a crescut la 34, potrivit oficialilor locali. 

Printre răniți se află și un copil de opt ani, potrivit guvernatorului local Serhii Lisak. El a adăugat că două femei, în vîrstă de 44 și 55 de ani, sînt la terapie intensivă din cauza rănilor suferite. 

Rusia a lansat luni un nou val de rachete către Ucraina, scrie CNN. Forțele de Apărare Aeriană ale Ucrainei au declarat că au interceptat 15 din cele 18 rachete de croazieră rusești lansate din nord-vestul Rusiei Arctic și din regiunea Mării Caspice. 

Armata ucraineană a declarat mai devreme că orașele din est Kramatorsk, Kostiantynivka și Pavlohrad au fost vizate de atacuri, împreună cu regiunea Dnipropetrovsk.

Sursa: digi24.ro