Noi cursuri obligatorii in universitatile rusesti despre ”operatiunea militara speciala” din Ucraina

Noi cursuri despre ”operațiunea militară specială” în Ucraina vor fi predate în universitățile din Rusia, relatează CNN.

Noile cursuri vor fi predate începînd cu 1 Septembrie.

Moscova a evitat, în mare parte, să descrie conflictul drept o invazie sau un război, insistînd că este o ”operațiune militară specială”.

Potrivit agenției de presă de stat TASS, noul curriculum pentru universități va include originile ”operațiunii militare speciale din Ucraina, sancțiunile, presiunile țărilor occidentale asupra Rusiei, încercările de a o izola de restul lumii” precum și ”obiectivele: unirea Rusiei cu Republica Populară Donețk, Republica Popular Lugansk, regiunea Zaporojie și regiunea Herson”.

Documentul, postat pe site-ul Ministerului Rus al Științei și Învățămîntului Superior, propune subiecte precum ”refuzul SUA, NATO și UE de a discuta despre amenințările la adresa securității naționale a Rusiei”, ”provocări armate în Donbas”, ”provocări armate și pregătiri ale Ucrainei pentru confiscarea forțată a Donbasului” și ”recunoașterea oficială a LPR și DPR de către Rusia”.