Neoficial, Putin a declarat razboi ONU

De ce se teme Occidentul să reclame acest Adevăr?

Mihai CONȚIU

Joi seara, pe data de 28 Aprilie, au avut loc două explozii puternice în centrul Kievului, chiar în timpul vizitei secretarului general al ONU în Capitala Ucrainei. Una dintre rachetele care au lovit Kievul a căzut chiar în apropierea hotelului în care era cazat secretarul general al ONU. Racheta a fost lansată la doar o oră după ce Antonio Guterres ținuse o conferință de presă comună cu Președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin și ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, amenințaseră cu represalii armate dacă Occidentul va continua să furnizeze armament Ucrainei, precum și în cazul în care oficialii occidentali vor fi prezenți, fizic, la Kiev, spre a-l susține pe Președintele Volodimir Zelenski. Rușii au procedat întocmai amenințărilor – au vrut să-l ucidă și pe secretarul general al ONU!

În momentul în care, de exemplu, Putin ordonă bombardarea Kievului pentru a-l ucide pe un oficial al unor State membre NATO aflat într-o vizită de susținere a lui Zelenski la Kiev, asta echivalează cu o declarație de război a rușilor împotriva NATO. De această dată, însă, Putin a ordonat lichidarea secretarului general al ONU. A ordonat, cu bună știință, lichidarea secretarului general al ONU, al Organizației din care face parte și Rusia, al Organizației în al cărui Consiliu de Securitate, de asemenea, Rusia e membră cu drept de veto.

Pentru Putin, ONU nu mai există, dar de ce ONU nu poate, juridic, oricît de întortocheat ar fi, să demonstreze că poate exista fără Statul terorist Rusia a lui Putin? De ce ONU, la unison cu SUA și Canada, se teme să declare că Rusia este Stat terorist? De ce ONU, după tentativa de asasinare a lui Antonio Guterres, nu a luat act de declarația neoficială de război a lui Putin împotriva lumii întregi, în fond? Așteaptă cumva ca Putin să formeze codul nuclear de atac împotriva omenirii? Se vede treaba că ONU nu a tras învățămintele necesare din motivele care au dus la dizolvarea Ligii Națiunilor, organizația mondială care a precedat-o și care a fost neputincioasă în a stăvili izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial!