Negationistii coronavirusului sunt mai periculosi decit nazistii

Şeful filialei din Turingia a serviciului de contrainformaţii al Germaniei a avertizat, Sîmbătă, în legătură cu radicalizarea în creştere pe scena negaţioniştilor coronavirusului, transmite dpa.  

Înaintea unor noi proteste ale mişcării Querdenken (gîndire laterală) anunţate pentru Sîmbătă la Leipzig, Stephan Kramer a declarat pentru grupul de presă Redaktionsnetzwerk Deutschland: ”Al patrulea val, discuţiile despre vaccinarea cu doză booster şi înăsprirea măsurilor antiepidemice, precum extinderea regulii privind dovada de vaccinare sau trecere prin boală, pot duce la un nou impuls pentru această scenă”.

Kramer, care conduce Oficiul pentru Protecţia Constituţiei din landul Turingia, agenţia responsabilă cu supravegherea ameninţărilor de securitate internă, a afirmat că, dincolo de demonstraţii, acest pericol poate fi constatat şi în comentariile de pe internet.

”Asistăm la bullying, insulte online, atacuri fizice şi comportament ultra-agresiv peste tot în ţară”, a arătat el.

Acum, aceasta este ordinea de zi în toată ţara, a spus responsabilul.

Al patrulea val al epidemiei, precum şi deficitele de comunicare şi contradicţiile din politică, spre exemplu în privinţa vaccinărilor cu doza booster, determină ca această scenă să se simtă validată şi alimentată suplimentar.

În urmă cu un an, peste 20.000 de persoane au participat pe străzile din Leipzig la o demonstraţie a Querdenken.