NAUCITOAREA COMPONENTA A CELOR CARE NEAGA PANDEMIA

Inteligența obtuză, primitivismul și analfabetismul funcțional

În virtutea dreptului la opinie și a unei anumite experiențe, am certitudinea că marea masă a celor care nu cred în existența pandemiei și se opun vaccinării reprezintă, inevitabil, acel procent covîrșitor al ignoranței și imbecilității naționale. Acesta-i poporul, altul nu avem! Acesta-i și poporul care votează ”în deplină cunoștință de cauză”! Vlăduț a abandonat liceul pentru că era prea greu și vinde haine la talcioc. Cînd vine vorba despre covid și vaccinuri, îți explică, ”în deplină cunoștință de cauză”, cum stă treaba cu conspirația mondială, cum vrea Bill Gates să ne bage cipuri prin vaccinuri, că vor să ne sterilizeze și restul aberațiilor. La fel și Vasile taximetristul, bucătăreasa Olga, dar și profesorul Constantin și preotul Nicolae!

După cum mulți ați constatat, în afara ignoranților desăvîrșiți, printre cei care neagă pandemia și se opun vaccinării sunt și oameni instruiți și de la care aveam alte așteptări. Problema e că mulțimea de adepți ignoranți ai teoriei conspirației își are ca reper o serie întreagă de nume sonore în planurile locale și internaționale – profesori, academicieni, scriitori, jurnaliști, politicieni, preoți și chiar medici, dar nu dintre cei specializați în virusologie. Ministra noastră a sănătății, Ala Nemerenco, nu recunoaște utilitatea măștii chirurgicale! În realitate, tocmai ei sunt adevărații conspiraționiști, autorii și executorii propriei lor teorii a conspirației. Aceasta e adevărata teorie a conspirației din care virusologii și savanții autentici sunt excluși!

Accesul nelimitat la internet contribuie decisiv la imbecilizarea în masă a mulțimilor de ”ignoranți cunoscători ai fenomenului”. Bine că nu exista internetul atunci cînd a fost descoperită penicilina și celelalte vaccinuri care au salvat de cîteva ori omenirea! Este limpede că această teorie a conspirației celor care neagă covidul și necesitatea vaccinării are tangență cu politica, căreia i se subordonează. Țelul lor este dobîndirea de capital politic și cîștigarea Puterii cu voturile numeroase ale ignoranților ”revoltați” care îi cred orbește. Pentru ei nu contează că mulți bezmetici care-i cred mor cu nemiluita, important fiind ca să-i creadă pînă la capăt cu fanatism.

Un exemplu apropiat și cunoscut moldovenilor este ”unionistul” român George Simion, un zgomotos lider politic care neagă pandemia și necesitatea vaccinării. Cine îi urmărește traiectoria politică, vede că popularitatea în creștere a acestui golan politic, școlit în tribunele agresive ale stadioanelor de fotbal, îi este asigurată tocmai de către mulțimile de români descreierați și ignoranți care-l cred, deși în preajma lor, zilnic, mor sute de oameni și sunt contaminați cu zecile de mii.

Ucigașă mi se pare și adeziunea unor preoți ortodocși la această mișcare masivă de negaționiști. Ei își motivează negarea pandemiei și a vaccinării prin invocarea unor canoane și rînduieli bisericești de tot felul. Încremenită în datini milenare religioase de mult depășite, Biserica Ortodoxă nu înțelege, nici astăzi, că tocmai o astfel de pandemie este cel mai prielnic moment ca să inițieze, în sfîrșit, o REFORMĂ. În realitate, motivul vulgar al unor preoți negaționiști sunt banii. Restricțiile atît de necesare le-au tăiat considerabil din banii nenumărați proveniți de la mulțimile de credincioși care se bulucesc cu inconștiență în fața unor moaște, la Paștele Blajinilor, la Hramuri, la sărbătorile de Crăciun și Paște, la înmormîntări, cununii etc.

Pandemia este un mare adevăr tragic, la scară națională și internațională; negarea ei este marea minciună criminală a acestui început de mileniu!

Din cauza pandemiei, Republica Moldova este în miezul unei adevărate Apocalipse. Explozia pandemică i-a prins pe guvernanți cu chiloții în vine și le este frică să și-i ridice. Au instituit stare de urgență națională în sectorul energetic, dar nu au curajul să instituie și carantină națională, nu stare de urgență medicală cu numeroase permisivități! O prevedere oficială de-a dreptul criminală este aceea că stările de urgență medicală și de carantină națională sunt declarate numai în cazul în care contaminații și morții ajung să depășească un anumit număr zilnic. Asta înseamnă că responsabilii guvernamentali moldoveni consideră că este acceptabil să se infesteze și să moară zilnic un oarecare număr de moldoveni pînă în pragul stabilit de ei!

Într-un editorial precedent, v-am dat un exemplu din Australia, unde lupta cu moartea s-a declanșat începînd cu primul contaminat, nu cu primul mort. Actualmente, Republica Moldova a bătut toate recordurile negative tragice la contaminări și decese, ajungînd pe locul 12 în lume. Carantina națională se impune în regim de urgență maximă! De ce nu este instituită? De teama pierderii popularității politice și cu riscul estinderii teritoriale a cimitirelor? Din pricină că nici în România nu este instituită? Din cauză că, indiferent de situație, oamenii trebuie să muncească și să circule ca să poată fi taxați bugetar?

Această criză pandemică bine camuflată, minimalizată în umbra crizei energetice pe post de vedetă, dar împreună cu ea, vor fi steagurile negre, de doliu inevitabil pentru acești guvernanți civili care nu știu să lupte pentru viețile celor pe care-i guvernează!

Ca să fie înfrînți negaționiștii despre care vorbeam mai sus, televiziunile nu trebuie să ne difuzeze îndemnuri verbale anemice, neconvingătoare la vaccinare sau prin improvizații muzicale lălăite de mobilizare, ci să fie obligate, cu respectarea protejării identității, să difuzeze imagini sfîșietoare cu răcnetele disperate ale celor aflați pe paturile de spital în agonia morții!

Mihai CONȚIU