NATALIA GAVRILITA: AGENDA NOASTRA DE REFORMA ESTE AMBITIOASA SI INDRAZNEATA

Este crucial pentru cetăţenii ţării noastre, precum şi pentru partenerii de dezvoltare, să aibă încredere în instituţiile statului care trebuie să aibă predictibilitate şi stabilitate în politicile promovate. Acest lucru l-a declarat astăzi Prim-ministrul Natalia Gavriliţa, în cadrul unui briefing susţinut împreună cu directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea a Comisiei Europene, Katarina Mathernova, după întrevederea de la Guvern.

Şefa Cabinetului de miniştri de la Chişinău a relevat că “una dintre principalele priorităţi ale agendei de reformă a Executivului rămîne a fi reforma justiţiei, ceea ce va contribui la consolidarea instituţiilor noastre, făcîndu-le mai eficiente, mai transparente şi mai deschise pentru cetăţeni”.

„Agenda noastră de reformă este ambiţioasă şi îndrăzneaţă. În temeiul Acordului de asociere cu Uniunea Europeană şi celui pentru Zona de Liber Schimb aprofundat şi cuprinzător cu UE, avem deja o agendă clară pentru următorii patru ani şi ne angajăm pe deplin să implementăm toate măsurile necesare pentru a moderniza ţara noastră în baza celor mai bune practici europene”, a estimat premierul.

De asemenea, Natalia Gavriliţa a afirmat că în cadrul întîlnirii „s-a discutat despre rolul activ pe care vrea să-l aibă Republica Moldova în cadrul Parteneriatului Estic, în special, în cadrul Trioului Asociat”. Or, „Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în această lună este o oportunitate excelentă pentru a continua discuţiile în diferite formate, pe dimensiunea politică şi economică”, a menţionat prim-ministrul.

La rîndul său, Katarina Mathernova a subliniat că “are sentimentul că dinamica dezvoltării în ţara noastră derulează foarte rapid, ţinînd seamă de toate evenimentele din ultima perioadă”. “De la ultima vizită care am avut-o la Chişinău, v-aţi confruntat cu o criză energetică şi sînt fericită să confirm că v-am fost alături şi am putut să vă ajutăm. V-am ajutat în mod concret, fapt ce demonstrează că Republica Moldova contează pentru Uniunea Europeană”, a spus oficialul european.

“Vom continua acest dialog. Guvernul de la Chişinău a venit cu o agendă de reforme foarte clară. Or, în pofida crizelor – pandemică, energetică, vă onoraţi angajamentele, ceea ce înseamnă că putem să sporim asistenţa noastră şi să vă sprijinim în continuare, exact aşa cum o facem în prezent”, a rezumat directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea a Comisiei Europene, Katarina Mathernova, care întreprinde o vizită de lucru la Chişinău.

Sursa: Moldpres