În urma unei percheziții la reședința celebrului actor francez Alain Delon, au fost confiscate 72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe

În total, 72 de arme de foc şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate într-o percheziţie, săptămîna trecută, de la domiciliul lui Alain Delon, în vîrstă de 88 de ani, grav bolnav, la Douchy-Montcorbon (Loiret), care ”nu beneficia de nici o autorizaţie care să-i permită să deţină vreo armă de foc”, anunţă Marţi, într-un comunicat, procurorul Republicii din Montargis, Jean Cédric Gaux, relatează AFP.

Percheziţia a avut loc Joi, în urma semnalării judecătorului de tutelă, la 8 Februarie, a faptului că mandatarul însărcinat cu protecţia judiciară a lui Alain Delon a constatat, în timpul unei vizite, că actorul deţinea o armă de foc, precizează procurorul.

Şaptezeci şi două de arme de foc, unele de ”categoria A” – din care fac parte unele arme de foc şi materiale de război – şi ”categoria B” – arme de tir sportiv şi în caz de risc profesional – şi peste 3.000 de cartuşe au fost confiscate, precizează procurorul, care confirmă şi precizează dezvăluiri ale cotidianului Le Parisien.

Totodată ”s-a constatat existenţa unui poligon de tragere pe proprietate” în timpul percheziţiei, precizează magistratul.

O anchetă cu privire la o depozitare ilegală de armament, achiziţie şi deţinere ilegală de arme de categoria A, B şi  C a fost deschisă, anunţă Jean Cédric Gaux.

De la sfîrşitul lui Ianuarie, actorul, slăbit, a fost plasat sub protecţie judiciară.  

Justiţia a desemnat un mandatar judiciar însărcinat să-l asiste pe Alain Delon în monitorizarea sa medicală, aflată în centrul unui conflict între cei trei copii ai actorului.