În doar 10 zile, peste 200 de migranți au murit în Marea Mediterană

Peste 200 de migranți au murit în Marea Mediterană, în largul Tunisiei, în doar 10 zile, au anunțat autoritățile tunisiene, potrivit BBC. Numărul mare de cadavre reprezintă o problemă pentru țara africană, informează mediafax.

Recent, Garda de Coastă a recuperat cadavrele a 41 de migranți, în largul coastei tunisiene. Este vorba despre persoane care încercau să ajungă în Europa.

Un oficial de rang înalt din Tunisia a declarat că mai mult de 200 de persoane s-au înecat în ultimele 10 zile. Morgile tunisiene au rămas fără spațiu, iar autoritățile se străduiesc să limiteze numărul de migranți.

Țara din Nordul Africii a devenit principal punct de îmbarcare pentru migranți. Unele părți ale coastei tunisiene se află la aproximativ 150 de kilometri de Lampedusa, o insulă italiană folosită frecvent ca punct de trecere spre continent.

„Marți, am avut peste 200 de cadavre, mult peste capacitatea spitalului, ceea ce creează o problemă de sănătate. Există o problemă legată de numărul mare de cadavre care ajung pe țărm. Nu știm cine sunt sau din ce epavă provin, iar numărul lor este în creștere”, a declarat Faouzi Masmoudi, un oficial din orașul portuar Sfax.

Agenția ONU pentru migrație a explicat că, dacă se iau în calcul și persoanele care au plecat de pe coasta libiană, aproape 300 de migranți au murit în ultimele 10 zile. De asemenea, 824 de persoane au murit în acest an.