În cursul nopţii de Duminică spre Luni, rușii au anihilat 31 de drone ucrainene

Rusia a afirmat, Luni, că a neutralizat, în noaptea de Duminică spre Luni, 31 de drone ucrainene în mai multe regiuni ale ţării şi în Crimeea, relatează AFP.

"În cursul nopţii, au fost împiedicate noi tentative ale regimului de la Kiev de a efectua atacuri teroriste cu ajutorul dronelor aeriene împotriva unor ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse", susţine Ministerul Apărării rus într-un comunicat pe Telegram.
Apărarea antiaeriană rusă a distrus în special 12 drone deasupra regiunii Belgorod, de la frontiera cu Ucraina, Moscova atribuind Kievului o lovitură, Duminică, asupra unui bloc de locuinţe soldată cu 15 morţi. Autorităţile ruse susţin că un fragment de rachetă ucraineană, doborîtă de antiaeriana rusă, a căzut peste un bloc de locuit.

Mai mulţi analişti, citaţi de Unian, afirmă însă că un bombardier rusesc ar fi scăpat, din greşeală, o bombă grea (FAB), într-un nou incident, avînd în vedere că, numai în luna Martie, forţele aeriene ruse au "scăpat din greşeală" circa 20 de bombe grele (FAB) în regiunile ruse Belgorod, Kursk şi Briansk.

Alte opt drone au fost distruse deasupra regiunii Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, iar alte patru drone au fost interceptate deasupra regiunii vecine Lipeţk, detaliază comunicatul Ministerului Apărării rus.

Potrivit acestuia, şapte drone, precum şi patru rachete de croazieră Storm Shadow au fost distruse deasupra peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Ucraina, care se confruntă de peste doi ani cu o invazie rusă pe scară largă, şi-a înmulţit atacurile împotriva Rusiei în ultimele luni, vizînd în special situri energetice.

Kievul a avertizat Moscova că va muta luptele pe teritoriul rus, ca răspuns la numeroasele bombardamente distrugătoare pe teritoriul Ucrainei.