În contextul protestelor pro-palestiniene, preşedintele Israelului trimite un mesaj de sprijin evreilor din întreaga lume

Preşedintele israelian Isaac Herzog a transmis, Joi, un mesaj de susţinere comunităţilor evreieşti din întreaga lume, în faţa a ceea ce el a considerat a fi o "reapariţie a antisemitismului", ca răspuns la protestele pro-palestiniene care s-au extins la peste 50 de campusuri din SUA, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Poporul Israel este cu voi", a declarat Herzog, într-un discurs video înregistrat, cu tentă politică clară, potrivit EFE, în care şeful statului israelian a dat asigurări că împărtăşeşte "teama şi îngrijorarea" şi că simte "insulta, încălcarea credinţei şi ruperea prieteniei".

"În faţa violenţei, hărţuirii şi intimidării, în timp ce nişte laşi mascaţi sparg ferestre şi blochează uşi, în timp ce atacă adevărul şi manipulează istoria, împreună suntem puternici. Împreună vom continua să construim o naţiune înfloritoare şi care să promoveze viaţa", a transmis Herzog.

În plus, Herzog le-a cerut evreilor din întreaga lume şi studenţilor din SUA să nu se teamă şi să fie mîndri. "Israelul este cu voi. Israelului îi pasă de voi", a insistat el.

În Statele Unite, demonstraţiile s-au extins în campusurile universitare, precum prestigioasa Universitate Columbia, revendicarea generală fiind ca instituţiile academice să rupă legăturile şi să respingă investiţiile din partea corporaţiilor avînd legătură cu Israelul şi cu războiul Israelului împotriva grupării palestiniene islamiste Hamas în Fîşia Gaza, potrivit EFE.