În atacul asupra unei şcoli a UNRWA, Armata israeliană ar fi a ucis "17 terorişti"

Armata israeliană a afirmat, Vineri, că a eliminat "17 terorişti" într-un atac cu lansat cu o zi înainte asupra unei școli a agenției ONU pentru refugiați palestinieni (UNRWA) din centrul Fîşiei Gaza, soldat cu cel puţin 35 de morţi potrivit ONU, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Biroul de presă al Hamas a acuzat Armata israeliană de "false informaţii", spunînd că trei persoane prezentate ca "morţi" de către Israel sunt încă "în viaţă", cel puţin două persoane au fost ucise în alte lovituri şi că atacul de la Nuseirat a fost fatal pentru "14 copii".
"Alţi opt terorişti" ucişi în această lovitură la Nuseirat au fost identificaţi, printre care şase membri ai aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, a scris Armata într-un comunicat, adăugînd că unul dintre ei a "participat la atacul din 7 Octombrie care a declanşat războiul.

Joi seară, purtătorul de cuvînt al Armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a afirmat că nouă luptători palestinieni au fost ucişi în acest atac, dintre care unii, potrivit acestuia, "au participat la masacrul din 7 Octombrie".

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat acest atac, denunţînd un "nou exemplu terifiant al preţului plătit de civili" în războiul din Fîşia Gaza.
Acuzînd Hamas că a folosit intenţionat această şcoală pentru a lansa atacuri, Armata israeliană afirmă că a efectuat o "lovitură direcţionată" folosind "arme de precizie" asupra a "trei săli de clasă în care se ascundeau aproximativ treizeci de terorişti".

Potrivit şefului UNRWA, Philippe Lazzarini, "cel puţin 35 de oameni au fost ucişi în atac şi "mulţi alţii au fost răniţi". La rîndul său, spitalul Al-Aqsa din oraşul Deir al-Balah, nu departe de Nuseirat, a anunţat un bilanţ de 37 de morţi.

Lazzarini a acuzat Israelul că a lovit "fără avertisment prealabil" această şcoală a agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din centrul Fîşiei Gaza, care adăpostea, potrivit acestuia, "6.000 de persoane strămutate".

"Atacarea, ţintirea sau folosirea clădirilor ONU în scopuri militare constituie o nerespectare flagrantă a dreptului umanitar internaţional", a denunţat el pe X.