Musk i-o da in barba, pe bune, ONU

Elon Musk l-a provocat pe un oficial ONU să explice cum ar putea donarea unui mic procent din averea sa pune capăt foametei din lume, relatează Bloomberg.

Musk i-a răspuns lui David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial ONU, care a relansat săptămîna trecută un apel, după unul similar anterior, solicitînd miliardarilor precum Musk să intervină acum, o singură dată. Beasley s-a adresat direct lui Musk şi cofondatorului Amazon Jeff Bezos, cei mai bogaţi oameni din lume, primii doi în topul miliardarilor, susţinînd că doar şase miliarde de dolari americani ar putea salva de la moartea prin înfometare 42 de milioane de oameni.   Musk i-a replicat pe Twitter că, dacă reprezentanţii Programului Mondial Alimentar pot explica în mod transparent şi deschis cum pot soluţiona aceşti bani problema foametei globale, atunci „voi vinde acţiunile Tesla chiar astăzi şi voi face asta”.   Musk este CEO-ul Tesla, o companie de autovehicule electrice care este evaluată la peste 1.000 de miliarde de dolari. Averea netă a lui Musk se ridică la 311 miliarde de dolari.

P. s. ”Cu alte vorbe, măi, ONU, scapi de foamete întreaga lume pentru cît timp – pentru o zi, o săptămînă, că pentru mai mult nu ajunge cu toate averil noastre?”