MOTANUL SCOOTER, DE 30 DE ANI, RECUNOSCUT DREPT "DECANUL" DE VIRSTA AL PISICILOR

Un motan siamez din Mansfield, statul american Texas, pe nume Scooter, care s-a născut pe cînd președintele Statelor Unite ale Americii era Ronald Reagan, a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai bătrînă felină domestică din lume, conform unui material publicat marți de Associated Press, informează Yahoo! News.

Conform sursei menționate, Scooter a sărbătorit împlinirea a 30 de primăveri la 26 martie.

Stăpîna lui, Gail Floyd, pune longevitatea excepțională a pisicii sale pe seama faptului că a dus în permanență o viață activă. Ea le-a povestit celor de la Guinness că își ține motanul activ luîndu-l cu ea în călătorii prin statele americane. Împreună, cei doi au vizitat 45 din cele 50 de state americane.

Printre bucuriile vieții apreciate cel mai mult de motan se numără uscarea blănii cu foenul după ce face baie și consumul, aproape zilnic, de carne de pui.

Scooter nu este însă decanul de vîrstă din toate timpurile pentru neamul pisicesc. Conform Guiness, acest record a fost înregistrat tot de o pisică din Texas, care a trăit pînă la frumoasa vîrstă de 38 de ani.

Sursa: Agerpres