MOBILIZARE DE 1 APRILIE

Moscova vrea să recruteze 400.000 de noi rezerviști pe care să-i trimită în Ucraina

Presa locală a publicat deja țintele de recrutare din noul val de mobilizare, în regiunile vizate. Guvernatorii locali vor avea sarcina implementării planului și atingerii obiectivelor de mobilizare.

De exemplu, din regiunile Celiabinsk și Sverdlovsk ale Federației Ruse trebuie recrutate 10.000 de persoane, iar din regiunea Perm - 9.000

Ministrul rus al Apărării vorbea încă din luna decembrie 2022 de „necesitatea” măririi efectivelor armatei ruse la 1,5 milioane de militari, cumulată cu creșterea vîrstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul războiului din Ucraina.

Autoritățile ruse au anunțat, de altfel, intenția de mărire a vîrstei de recrutare, pentru a-i include pe toți cetățenii ruși între 21-30 de ani, în condițiile în care lege privind serviciul militar obligatoriu prevede limite de vîrstă cuprinse între 18-27 de ani.

În plus, conform lui Șoigu, planul este ca, pînă la finalul acestui an, numărul de militari profesioniști din armata rusă să crească de la 400 de mii la 521 de mii.

La finalul lunii octombrie 2022, ministerul rus al Apărării a anunţat încheierea mobilizării a 300.000 de recruți, decretate pe 21 septembrie de preşedintele Vladimir Putin pentru consolidarea armatei ruse în campania militară împotriva Ucrainei.

Noul val de mobilizare de pe 1 aprilie vine în contextul pierderilor uriașe pe care Rusia le înregistrează în Ucraina. Conform armatei ucrainene, pînă în prezent au fost uciși sau răniți peste 160.000 de militari ai Moscovei. De asemenea, conform NATO, rușii pierd în prezent, în bătălia de la Bahmut, de cinci ori mai mulți soldați decît ucrainenii.

Sursa: digi24.ro