”Miracol dumnezeiesc” la Iaşi: Un cerşetor s-a sculat de pe scaunul cu rotile şi a rupt-o la fugă cînd i-a văzut pe poliţişti

Cerşetoria este încă la modă în România. Astfel, în zonele importante din marile oraşe ale ţării, există foarte multe persoane care apelează la mila trecătorilor pentru a obţine sume de bani, scrie Adevărul.ro.

Pentru ca veniturile să fie cît mai consistente, există şi cerşetori care apelează la tot felul de metode ingenioase. Astfel, reuşesc să stîrnească mila oamenilor şi să adune, la final de zi, chiar şi cîteva mii de lei.

Cerşetorii, care de multe ori aleg să fie prezenţi în zonele extrem de populate ale oraşelor, apelează la tot felul de trucuri pentru a obţine ceea ce îşi doresc: banii trecătorilor.

Acesta este şi cazul unui bărbat care cerşea în centrul Iaşiului, într-un scaun cu rotile. Acestea pretindea că nu poate să meargă, dar s-a ridicat din scaun imediat ce i-a văzut pe oamenii legii.

„Pe 7 Februarie 2024, patrula de polițiști din cadrul Serviciului Intervenții a depistat, în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, un bărbat care prin utilizarea unui scaun cu rotile încerca să cîștige empatia trecătorilor pentru a-i oferi sume de bani. Bărbatul în cauză are vîrsta de 42 de ani și este din comuna Udești, județul Suceava, nu prezintă dizabilități, acesta a mai fost depistat și sancționat de către polițiștii locali”, au transmis reprezentanții Poliției Locale din Iași.

Aceasta nu este singura situaţie de acest gen pe care oamenii legii o depistează.

În ultimii ani, numărul celor care apelează la mila trecătorilor a crescut considerabil. Astfel, pe străzile marilor oraşe ale României există o mulţime de persoane care practică cerşetoria, iar unele dintre ele reuşesc să obţină, zilnic, sume importante de bani. 

Este şi cazul unui bărbat care provine din Republica Moldova, prins de poliţiştii locali din Iaşi, în urmă cu aproximativ trei luni de zile, în timp ce cerșea într-o zonă studențească, foarte populată a orașului.

Acesta a intrat în vizorul poliţiştilor ieşeni, care au decis să îl legitimeze şi să îl supună unor verificări. Pe lîngă faptul că bărbatul avea asupra lui suma de 1.003 lei, bani adunați din cerșetorie, într-o singură zi, în bancnote de 1 leu, 5 lei şi 10 lei, oamenii legii au mai descoperit un detaliu interesant: bărbatul apela la mila publicului mimînd dizabilităţi locomotorii.