MINISTERUL EDUCAŢIEI A APROBAT ORARUL EXAMENELOR DE ABSOLVIRE

Ministerul Educaţiei a aprobat orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2015. Potrivit acestuia, evaluările finale în învăţămîntul primar se vor desfăşura în perioada 12-21 mai 2015, examenele de absolvire a ciclului gimnazial – în perioada 4-15 iunie, iar examenul de bacalaureat va avea loc între 2 şi 19 iunie 2015.

În cadrul examenului de bacalaureat, elevii vor susţine în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, iar în şcolile alolingve - limba şi literatura română. Cei de la profil real vor scrie proba la matematică, iar cei de la profil umanist - la istoria românilor şi universală. Candidaţii vor mai avea o probă de examen la o disciplină şcolară, la alegere.

Absolvenţii clasei a IX-a vor susţine în acest an examene la matematică, limba de instruire şi istoria românilor şi universală. Elevii din şcolile alolingve vor avea şi un examen la limba şi literatura română. Toate probele de evaluare vor fi organizate în scris.

Elevii ciclului primar vor susţine evaluări la limba maternă şi cea de instruire, dar şi la matematică. În acelaşi timp, instituţiile alolingve vor organiza, la data de 21 mai 2015, o probă orală obligatorie la limba română.

Sursa: Moldpres