MII DE PERSOANE AU PARTICIPAT DUMINICA LA UN MITING IN CAPITALA

Mii de cetăţeni din diferite raioane ale ţării s-au adunat pe 3 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a cere de la guvernare condiţii mai bune de trai şi continuarea parcursului de integrare europeană.

În cadrul manifestării participanţii au scandat „Puterea este în noi. Puterea e în popor. Puterea e poporul”.

Participanţii la miting au cerut să fie rezolvată problema locurilor de muncă, a salariilor şi pensiilor prea mici. Ei au solicitat de la guvernare continuarea reformării justiţiei, a educaţiei, dar şi au invocat acte de corupţie la nivel înalt.

Concomitent cu manifestarea de la Chişinău, mitinguri similare au avut loc în mai multe oraşe din Franţa, Germania, Italia, Spania, Irlanda, Grecia.

Mitingul a fost urmat de un marş pînă în faţa Centrului Naţional Anticorupţie, după care protestatarii au revenit în PMAN. 

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat că la evenimentul de pe 3 mai poliţia a estimat un număr de 16 mii de participanţi.

Dumină seara, după încheierea manifestărilor, prim-ministrul Chiril Gaburici a convocat o şedinţă de lucru cu instituţiile responsabile de asigurarea ordinii publice.