MIHAILO PODOLIAK SUGEREAZĂ CĂ A ÎNCEPUT DEJA CONTRAOFENSIVA UCRAINEANĂ

Anticipata ofensivă de primăvară a Ucrainei nu va fi marcată de un "eveniment unic", a declarat joi Mihailo Podoliak, consilier al şefului biroului prezidenţial, într-o postare pe Twitter.

"Nu este vorba de un eveniment unic, care va începe la o anumită oră a unei anumite zile, cu o tăiere solemnă a panglicii roşii", a scris Podoliak.

"Este vorba de zeci de acţiuni diferite de distrugere a forţelor de ocupaţie ruseşti în diferite direcţii, care au avut loc deja ieri, au loc astăzi şi vor continua şi mîine", a adăugat el. "Distrugerea intensivă a logisticii inamicului este, de asemenea, o contraofensivă", a completat el, potrivit News.ro

Odată cu un val recent de activităţi ucrainene - atacuri transfrontaliere cu drone, intensificarea luptelor în Zaporojie, folosirea rachetelor britanice Storm Shadow, distrugerea depozitelor de combustibil şi a infrastructurii ruseşti - mulţi s-au întrebat dacă nu cumva contraofensiva mult aşteptată a Ucrainei a început deja, notează CNN.

Însă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenksi a subliniat în mod repetat că Ucraina are nevoie de "mai mult timp" înainte de a lansa atacul complet. Însă comentariile lui Podoliak reamintesc că începutul contraofensivei nu va fi marcat de nicio ceremonie. Într-adevăr, confuzia din jurul contraofensivei ucrainene ar putea face parte din plan, comentează CNN.

Sursa: digi24.ro