Mesaj ipocrit si criminal al Kremlinului: „Daca Ucraina continua cu provocarile, Rusia va fi nevoita sa declare razboi”

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat, Vineri, că Rusia ar putea declara „război” Ucrainei, la aproape două luni de la invadarea acestei ţări. Rusia susţine că acum derulează o „operaţiune specială” în Ucraina, scrie Adevărul.ro.

„Dacă Ucraina își continuă provocările prin atacarea orașelor rusești, Rusia va fi nevoită să declare război împotriva Ucrainei”, a declarat Peskov.

Dmitri Peskov a mai spus că Moscova consideră că eliminarea batalioanelor naționaliste din Ucraina este o sarcină de maximă prioritate.  

„Sarcina principală este de a elibera Ucraina de aceste batalioane naționaliste pînă la urmă. Operațiunea continuă, iar sarcinile care au fost stabilite sunt bine cunoscute. Ele trebuie și vor fi îndeplinite. Nu trebuie să existe nici un dubiu în această privință”, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus, conform aktual24.ro.   

Peskov a susținut că „viața pașnică se întoarce acolo unde batalioanele naționaliste nu iau ostatici civili și unde aceste batalioane naționaliste nu deschid focul asupra facilităților sociale și caselor”.  

„Cu toate acestea, în acele locuri unde batalioanele naționaliste sunt angajate în ceea ce am vorbit, există o luptă acerbă și acolo trebuie eliminate toate aceste batalioane”, a mai declarat secretarul de presă al Kremlinului.