MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL SĂRBĂTORII PROFESIONALE ZIUA CONTABILULUI

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a adresat, pe 4 aprilie, un mesaj de felicitare specialiştilor care activează în domeniul contabilităţii, cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua Contabilului”, a transmis Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În mesaj se spune:

“Anual, în ziua de 4 aprilie, se consemnează Ziua Contabilului. Cu acest prilej exprim, în numele Guvernului, înaltele consideraţiuni şi mulţumiri tuturor colaboratorilor din acest domeniu pentru contribuţia la dezvoltarea economiei naţionale şi respectiv la dezvoltarea şi prosperarea ţării.

Este evidentă importanţa economică şi financiară a activităţii contabile, rolul şi responsabilitatea specialiştilor care activează în domeniul contabilităţii.

Guvernul întreprinde acţiuni orientate spre armonizarea contabilităţii şi auditului cu cerinţele Directivelor UE şi standardele acceptate în practica internaţională şi în cea mai bună practică care, în final, va conduce la crearea unui mediu de afaceri favorabil, creşterea culturii contabilităţii precum şi la amplificarea prestigiului profesiei de contabil.

A fost aprobat Planul de dezvoltare a contabilităţii şi auditului în sectorul corporativ pe anii 2009-2014, document conceptual care determină priorităţile de dezvoltare a contabilităţii şi auditului în Republica Moldova care va avea un impact semnificativ asupra economiei naţionale, datorită fortificării stabilităţii financiare a ţării şi reducerii riscului crizelor pieţei financiare, contribuţiei la investiţiile externe directe, creşterii veniturilor bugetare prin colectarea impozitelor calculate în baza informaţiilor contabile, diminuarea influenţei economiei tenebre prin combaterea tranzacţiilor nelegale.

Ţin să menţionez şi responsabilitatea Ministerului Finanţelor, organul central de specialitate, abilitat să promoveze şi politica de reglementare în domeniile de activitate specifice precum contabilitatea publică, elaborarea actelor normative din domeniul contabilităţii şi control financiar public intern, acordarea de suport metodologic în aspectele problematice din domeniul contabilităţii.

Dezvoltarea permanentă a managementului întreprinderilor, organizaţiilor la un nivel corespunzător cerinţelor timpului, care permite realizarea unor proiecte ambiţioase, extinderea capacităţilor de competitivitate este de neconceput fără activitatea, aportul contabililor.

Apreciem la justa valoare munca asiduă a întregului corp de specialişti care activează în domeniul contabilităţii şi sîntem ferm convinşi că Dumneavoastră şi în viitor veţi depune toate eforturile pentru dezvoltarea sectoarelor în care activaţi, contribuind la dezvoltarea întreprinderilor, instituţiilor şi respectiv la dezvoltarea economiei naţionale, la sporirea bunăstării populaţiei. Vă doresc mari realizări în plan profesional, împlinirea aspiraţiilor, sănătate, prosperitate şi bucurii în familiile Dumneavoastră”.