MESAJ DE FELICITARE ADRESAT PRESEDINTELUI REPUBLICII POPULARE CHINEZE, XI JINPING

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la proclamarea Republicii Populare Chineze, în numele meu și al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, am adresat Excelenței Sale, domnului Xi Jinping, Preşedintele Republicii Populare Chineze sincere felicitări și urări de bunăstare.

Pe parcursul celor șapte decenii, poporului chinez i-a reușit, în mod admirabil, miracolul transformării imenselor provocări socio-economice în oportunități de dezvoltare, plasînd Republica Populară Chineză, în timp record, în topul liderilor mondiali.

În acest frumos context, țin să constat cu satisfacție că bunele relații de prietenie și colaborare dintre țările noastre cunosc o evoluție consistentă, bazată pe respectul reciproc.

Reiterez ferma determinare a Republicii Moldova de a explora enormul, dar deocamdată puțin valorificatul potențial existent al legăturilor bilaterale. Totodată, folosesc acest prilej și reconfirm distinsa prețuire pentru asistența oferită Republicii Moldova de către Republica Populară Chineză.

Am urat întregii națiuni chineze multă sănătate și prosperitate continuă.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova