MEMORIA SCURTA A DOMNICAI MANOLE

Noul președinte al CC îl acuză pe Țurcan de o încălcare pe care ea a comis-o acum jumătate de an

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, trebuie să fie demisă din această funcție. Cel puțin asta reiese din declarațiile pe care aceasta le-a făcut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Domnica Manole a spus că fostul președinte al Înaltei Curți, Vladimir Țurcan, a fost destituit din funcție pentru că a discutat la telefon cu Președintele țării, Igor Dodon.

“Discuția dintre cei doi demnitari de stat, care a pus la îndoială independența CC, nu a putut să rămînă fără reacție din partea judecătorilor Curții și, ca efect, au fost adoptate cele două decizii prin care fostului președinte i-a fost acordat votul de neîncredere și a fost numit un nou președinte”, a spus Domnica Manole.

În august 2019, Andrei Năstase a recunoscut că i-a dat indicații judecătorului Curţii Constituționale, Domnica Manole. În cadrul unei emisiuni la Teleradio-Moldova, liderul PPDA a povestit că a discutat cu Manole despre funcția de președinte al CC.

"Am sugerat doamnei Manole să nu candideze la această funcție şi doamna Manole anume asta a făcut", a spus atunci Andrei Năstase.