MEMBRII GUVERNULUI FILIP CARE NU VOR FI AFECTATI DE REFORMA IN SISTEMUL DE PENSIONARE

Patru din cei 21 membri ai Guvernului Filip nu vor fi afectați de reforma sistemului de pensionare, dar fiind faptul că deja sînt pensionați – arată o analiză efectuată de Tribuna.

Astfel, este vorba despre viceprim-ministrul pe probleme sociale, Gheoghe Brega, care este născut la data de 28 septembrie 1951 şi, respectiv, are 65 de ani; ministrul Educaţiei, Corina Fusu, care s-a născut la 4 septembrie 1959 şi, respectiv, are 57 de ani; ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care s-a născut la 13 iunie 1975 şi, respectiv, are 41 de ani; Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, care s-a născut la 29 februarie 1952 şi, respectiv, are 64 ani.

Tribuna precizează: Recent, Guvernul a aprobat modificări la legislaţia în vigoare pentru reformarea sistemului de pensii. Documentul prevede majorarea, pînă în 2026, a vîrstei de pensionare de la 57 la 62 pentru femei și de la 62 la 65 pentru bărbați. Totodată, pentru a intra în vigoare, reforma sistemului de pensii trebuie votată în Parlament și promulgată de către Președintele R. Moldova.

Andriana CHEPTINE (tribuna.md)