MARŞURI COMUNISTE ÎMPOTRIVA R. MOLDOVA ŞI MOLDOVENILOR

"În patru ani, Tkaciuk a transformat PCRM într-o grupare extremistă”

Autor: Mihai CONŢIU

Mitingul pro-european şi pro-pacifist din Duminica zilei de 3 Noiembrie i-a dezorientat şi îi vor fi usturat rău pe comunişti în multiple planuri. PCRM nu-i un partid democratic de stînga de tip european, ci o grupare stăpînită de un clan oligarhic. Toate acţiunile lor au caracter conspiraţionist. Parcă ar activa în ilegalitate, nu într-o ţară în care valorile democratice sunt recunoscute de întreaga lume civilizată, iar evoluţia, perfecţionarea acestora sunt şi monitorizate, în mod firesc şi amiabil, de UE, în mod prioritar, dar chiar şi de SUA.

Spre exemplu, nici în clipa în care aştern aceste rînduri, în după-amiaza zilei de 6 Noiembrie, nu au anunţat cu certitudine dacă astăzi, 7 Noiembrie, cînd citiţi acest articol, vor organiza sau nu marşul asupra Capitalei, aşa cum ne tot ameninţă de ceva vreme. Parcă s-ar pregăti să meargă la furat, să dea o spargere de proporţii în care trebuie să-i şi ucidă pe păgubaşi! O lovitură de stat! O astfel de practică nu se găseşte în nici un colţ al întregii lumi civilizate!

Ce înseamnă 7 Noiembrie, după calendarul gregorian, altceva decît negura istoriei produsă de revoluţia bolşevică, o revoluţie care a însîngerat omenirea cu milioane şi milioane de cadavre de oameni nevinovaţi? PCRM „aniversează” un 7 Noiembrie condamnat de umanitate şi istorie cu probe cutremurătoare, unanim şi cu mai multă vehemenţă, după anii 1989. Nici Rusia, „născătoarea” revoluţiei bolşevice, deşi aniversează această dată, nu mai trăieşte conform ideologiei şi standardelor sociale, politice şi economice statuate de Lenin şi restul cohortei de comunişti dogmatici. Numai Voronin se mai închină lui Lenin.

Oligarhii din PCRM, cei care ameninţă Moldova şi pe moldoveni cu marşuri asupra Capitalei, nu luptă doar împotriva populaţiei conştiente şi majoritare a ţării, ci şi chiar împotriva celor pe care-i manipulează şi se folosesc de ei ca să li se alăture în marşurile lor anacronice şi aducătoare de haos, violenţă şi izolare a ţării.

Au curaj cei care ies la miting alături de comunişti, majoritatea aflaţi la limita sărăciei, să-i întrebe pe Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk, Oleg Reidman, Iurie Munteanu, Petrenco, Petkov, Muşuc, Ivanova, Balmuş, Morcov, Garizan şi alţii unde-şi petrec concediile, în ce case locuiesc şi cum a fost posibil să-şi acumuleze, unii dintre ei averi de milioane ridicate la cifre ameninţătoare într-o ţară săracă?

Oameni buni, aveţi curajul să-i întrebaţi pe Voronin sau Tkaciuk de ce în 8 ani de guvernare comunistă nu v-au oferit ceea ce vă promit acum dacă ieşiţi la miting cu ei? Au avut puterea absolută, iar dacă făceau ceva pentru bunăstarea ţării, ar fi rămas urme, iar UE şi SUA nu ar fi trebuit, în ultimii 4 ani, să depună atîtea eforturi ca să ne ajute să scăpăm de mizeria şi izolarea în care au dus ţara clanul comunist. Ne-au înşelat pe toţi cu ideea consolidării statalităţii acestei ţări şi cu integrarea europeană pe care tocmai ei o contestă acum. I-am crezut în marea noastră majoritate, iar ei, asemenea tîlharilor nemiloşi, furau poporul pe ascuns.

„PCRM se transformă într-o grupare extremistă”

marsuri 3 copy.jpg

Acest lucru nu-l spunem doar noi, ci l-a afirmat, recent, Ruslan Popa, un fost important activist comunist şi fost lider al Congresului Civic, controlat de PCRM. Tot el a mai spus: "PCRM organizează marşul spre Chişinău pe 7 Noiembrie. Plănuiesc să aducă oameni din toată Moldova la Chişinău. Ei dezbină oamenii, în loc să-i unească. Aceste revoluţii, mitinguri nu aduc la nimic bun. Nimeni din oameni nu ştie ce se va întîmpla. "În patru ani, Mark Tkaciuk a transformat PCRM dintr-un partid de stînga într-o grupare extremistă, care umblă cu tobele prin Moldova. Este o organizaţie teroristă”.

Rămîne de văzut dacă astăzi comuniştii vor reuşi să ia cu asalt Capitala, dar este sigur că vor tot încerca pînă la Summit-ul de la Vilnius de la sfîrşitul acestei luni. Acum sunt total năuciţi de amploarea manifestaţiei pro-europene din data de 3 Noiembrie. Au nevoie de un miting mult mai amplu. Una este să vii cu zîmbetul pe buze şi de plăcere la o manifestare paşnică pentru viitor, să spui „Muţumesc!” Europei pentru asistenţă pe toate planurile, iar alta este să organizezi, în cazul PCRM, o manifestare agresivă şi antistatală, la care oamenii nu vin de bună voie, ci doar dacă-s plătiţi. O astfel de acţiune i-ar ustura rău la buzunar pe comunişti. Cine va scoate bani din buzunar să-i plătească pe oameni – Oleg şi Vladimir Voronin, Oleg Reidman sau Mark Tkaciuk? Au cumva sponsori transnistreni sau ruşi ostili parcursului european al ţării? Tot ce-i posibil!

Indiferent că astăzi sau în zilele următoare vor avea loc marşurile agresive ale PCRM împotriva Capitalei şi, în ultimă instanţă, asupra statului, statalităţii de care ei au făcut atîta paradă, autorităţile ţării, forţele de ordine trebuie să fie pregătite. Aici este vorba despre intenţii clare ale PCRM de a atenta la siguranţa statului, a ţării, de tentativă violentă de subminare a interesului naţional înaintea Summit-ului de la Vilnius. „Revoluţia” de care vorbesc comuniştii este doar în imaginaţia decrepită şi plină de ură faţă de moldoveni a liderului comunist şi a ideologului Tkaciuk.