Manifestaţie pro-palestiniană de mare amploare la Paris

Circa 22.000 de oameni, potrivit Poliţiei, au participat Sîmbătă, la Paris, la o manifestaţie de susţinere a palestinienilor, organizată totodată în memoria unui tînăr din mişcarea antifascistă decedat în 2013 cînd a fost atacat de o bandă de skinheads (capete rase) de extremă dreapta, informează EFE, scrie Agerpres.

Marşul, care a pornit din Piaţa Republicii la începutul după-amiezii, în pofida ploii, a fost marcat de unele incidente cînd unii dintre participanţi au spart geamurile unui restaurant McDonald's şi au forţat uşa unei sucursale bancare. Oamenii legii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

În timpul marşului, au putut fi observate numeroase steaguri şi bannere palestiniene cu diverse mesaje precum "La Paris plouă cu apă, în Gaza plouă cu bombe".

În ultimele zile, protestele în sprijinul palestinienilor din Gaza s-au înmulţit la Paris şi în alte oraşe din Franţa, organizate din scurt şi cu mii de oameni ieşind în stradă, ca reacţie la bombardamentele israeliene împotriva unei tabere de persoane strămutate din Rafah.