MAMA A PATRU COPII, CONDAMNATA PENTRU PEDOFILIE SI EXPLOATARE SEXUALA A FIICEI SALE

O mamă a patru copii minori a fost condamnată la 21 de ani de închisoare, după ce i-ar fi abuzat sexual pe doi dintre ei și și-ar fi traficat în scop de exploatare sexuală fiica. Potrivit procurorilor, totul s-a întîmplat în condițiile în care femeia deja era decăzută din drepturile sale părintești, fiind admisă de către tutorele oficial, la întreținerea, educarea și îngrijirea copiilor săi.

La finele lunii iunie 2020, aflîndu-se la domiciliul părinților săi care-i îngrijeau copiii, inculpata i-ar fi abuzat sexual pe doi dintre băiețeii săi de 5 și, respectiv, 10 ani. Fiind audiați în condiții speciale, minorii au declarat că aceasta îi trezea noaptea, îi abuza și că situația s-a repetat cîteva zile la rînd.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că, în cursul anului 2015, aceasta și-a transportat fiica sa, în vîrstă de 9 ani, într-o localitate din Federația Rusă, unde a impus-o să întrețină relații sexuale cu un bărbat.

Procuratura Generală precizează că, despre calvarul prin care au trecut, copiii le-au povestit bunicilor, care imediat au alertat oamenii legii. Ca urmare, inculpata a fost reținută, iar ulterior plasată în arest.

Potrivit materialelor, în anul 2019 inculpata a fost decăzută din drepturile sale părintești deoarece nu avea grijă de copii și ducea un mod de viață antisocial, făcînd abuz de alcool.

Femeia nu și-a recunoscut vina. Prin cumul parțial al pedepselor, a fost condamnata la 21 de ani de detenție. Sentința este cu drept de atac.

Sursa: IPN