MAIA SANDU CONFIRMA INTREVEDEREA DE MIERCURI CU DMITRII KOZAK

Șefa statului, Maia Sandu, se va întîlni miercuri, 11 august, cu șeful adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak. Alături de președinte, la întîlnire va participa viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, și viceprim-ministrul, ministerul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu.

„Președintele Republicii Moldova este responsabil de politica externă, sau, are prerogative importante pe partea de politică externă, și, respectiv, eu voi avea o întîlnire. La această întîlnire va participa și viceprim-ministrul, ministrul de externe și și viceprim-ministrul pe problemele conflictului transnistrean, de asemenea va participa la această întrevedere, pornind de la domeniile de competență”, a precizat Maia Sandu, într-o conferință de presă.

Președinta nu a precizat însă, ce subiecte vor fi discutate în cadrul întrevederii.

Potrivit unui anunț al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, oficialul rus se va întîlni cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse.

Sursa: IPN