MAIA SANDU CHELTUIESTE 5-6 MII DE LEI PE LUNA, NU PE PAMINT!

Jos labele de pe lidera PAS! Îi plac doar ale ei!

Avînd și Liceu la bază, Maia Sandu reușește de minune să-i fraierească pe unii moldoveni. Săptămîna trecută și pierdută în viața noastră, Maia Sandu a fost invitată să măcăie într-o Cutie Neagră a Marianei Rață de la postul fițos de televiziune TV8. Pălăvrăgind, ba de una, ba de alta, cele două femei au ajuns să vorbească și despre cum se descurcă, de una singură, Maia Sandu cu plata facturilor lunare. Ajunsă în această fază ”evolutivă neechivocă a taclalelor existențiale”, doamna, domnișoara sau… mă rog, Maia Sandu, care, după cum v-am spus la început, are și Liceul la bază, a dat un răspuns pe cît de simplu, pe atît de complicat de recepționat pentru amărîții de pămînteni care sîntem noi, ăștilalții, chiar dacă avem și noi, inclusiv, nu exclusiv, Liceu la bază.

La întrebarea ”empirică”, sub abordare lexicală logică, a Marianei Rață, despre cît o costă facturile lunare, Maia a măcăit ”un răspuns irefutabil” care, paradoxal, a fost totuși amendat chiar de către unii colocatari de-ai ei, din blocul în care își tîrăște zilele, de la o zi la alta pînă răspoimîine, într-o singurătate muierească doar de ea știută. Astfel, cu o sinceritate cu care-i trimite la psihiatrie pe toți ignoranții, Maia Sandu ne-a măcăit că facturile o costă cam 600 de lei pe Lună, vreo 200 de lei telefonul, plus benzina și haleala, toate ajungînd la o cheltuială de 5-6.000 de lei lunar.

Ulterior, am citit și văzut că, din curiozitate sau pentru că sînt ”sîcîitori profesional”, jurnaliștii de la postul de televiziune Primul în Moldova i-au intervievat pe vecinii din bloc ai Maiei Sandu. Cei mai mulți dintre ei le-au arătat jurnaliștilor facturile lor, la zi, care depășesc cu mult suma facturilor vecinei lor, unele, pe timp de Vară, ajungînd chiar și la o mie de lei. Fiind astfel provocat, mi-am aruncat și eu o geană pe propriile-mi facturi, care sînt pentru un apartament mai mic decît cel al Maiei Sandu. Da, în ansamblu, minus cheltuielile cu benzina pentru o mașină pe care nu o am, facturile pe care le achit lunar sînt mult mai mari decît ale Maiei Sandu!

Orice om care gîndește logic, elementar, deci nici sub influența băuturilor alcoolice, își dă seama că Maia Sandu nu își plătește singură facturile, ci se ocupă altcineva de asta, acesta fiind motivul pentru care habar nu are care e valoarea lor reală. Problema, însă, e alta, iar cei care am ascultat-o nu ne-am prins – Maia Sandu cheltuiește 5-6.000 de lei pe Lună, nu pe Pămînt. Cu alt prilej, vom intra în detaliile cheltuielilor ei pe Lună, dar astăzi ne vom opri asupra acelora nedeclarate de ea pe Pămînt. Fără să-și dea seama de profunzimea adevărurilor din îndemnurile lor, vecinii Maiei Sandu au îndemnat-o ”să coboare cu picioarele pe pămînt și să nu mintă publicul”.

Ținînd seamă de destăinuirile ei în premieră privitoare la cheltuielile făcute pe Lună, poate involuntare, poate voite, vă recomand să luați labele de pe ea pentru că e mulțumită cu ale ei. Omisiunile îi aparțin Marianei Rață, care n-a avut abilitatea de a o chestiona și în privința cheltuielilor ei de pe Pămînt.

Pe Pămînt, referindu-mă la Planeta Pămînt, Maia Sandu are o sumedenie de cheltuieli cărora chiar că nu este obligată să le țină socoteala. Așa, de pildă, e vorba despre facturile lunare de întreținere, despre ”paza ei de corp voluntară”, despre multiplele deplasări în Țară și în străinătate, despre ”confortul prietenelor ei de companie” etc. De cînd a pescuit-o Vlad Filat și a adus-o în fruntea Ministerului Educației, la fel ca și Andrei Năstase, Sandu spune că trăiește din economii. În urmă cu circa un an, spunea că sînt pe isprăvite, la fel a măcăit și în fața Marianei Rață. Fiind adeptul egalității între sexe, chiar îmi venea s-o provoc la o luptă cu pari sau măciuci pentru că m-am simțit insultat de această afirmație grosolană și pămînteană!

O astfel de mincinoasă și profitoare vrea să devină Președintele Republicii Moldova! Nu-i așa că, potrivit declarațiilor ei, ar merita să fie Președinte pe Lună, să-i găsim un propulsor atomic și s-o trimitem…?

Mihai CONŢIU

Nistor Grigore 22.07.2020 - 11:59

Întreabă-l și pe Dodon sau întreabă-te cîți lei și ruble cheltuie pe Lună/Pămînt. Întreabă, fii obiectiv, fii profesionist ! ... dacă nu ești plătit direct/indirect de Dodon sau, taci !