MAIA SANDU, CATRE ALESII LOCALI: „VA CHEM SA NE SUSTINETI IN REALIZAREA CELUI MAI IMPORTANT PROIECT NATIONAL - INTEGRAREA EUROPEANA”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu un grup de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul întîlnirii, au fost discutate un șir de probleme cu care se confruntă primarii din toată țara, inclusiv întrebări legate de descentralizarea financiară și relația dintre administrația publică locală și centrală, relația primarilor cu consiliile raionale, probleme de administrare a proprietăților, implementarea strategiei naționale de management al deșeurilor.

Președinta Maia Sandu a menționat rolul pe care-l au aleșii locali în modernizarea țării și i-a îndemnat să devină promotori activi ai integrării europene în localitățile lor. „Vă chem să ne susțineți în realizarea celui mai important proiect național - integrarea europeană. Trebuie să ne unim forțele pentru a proteja și consolida democrația, pentru a dezvolta economia și pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a spus Președinta Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md