MAIA SANDU A FOST DISTINSA CU PREMIUL BANCII MONDIALE PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALA

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a fost distinsă ieri cu premiul pentru Leadership în Responsabilitate Socială pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, oferit din partea Parteneriatului Global pentru Responsabilitate Socială (GPSA) – o iniţiativă a Băncii Mondiale. Ceremonia de premiere a avut loc la Washington DC.

Potrivit Ministerului Educaţiei, premiul ”a fost acordat ca semn de recunoaştere a asumării unei abordări raţionale şi sistemice în eforturile de a îmbunătăţi calitatea educaţiei”.

„Pe lîngă noul Cod al educaţiei recent adoptat, politica ministrului Maia Sandu este caracterizată de impunerea unor reguli stricte anti-copiat în timpul examenelor de bacalaureat, fapt pentru care a devenit erou naţional pentru mulţi susţinători din societate. Maia Sandu promovează implicarea şi participarea ONG-urilor şi a cetăţenilor în dezbaterile din educaţie, încurajînd rolul acestora în monitorizarea calităţii serviciilor educaţionale”, se menţionează în comunicatul emis de Banca Mondială.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi şapte lideri regionali, reprezentanţi din guverne şi organizaţii din societatea civilă.