MAIA SANDU A AVUT, IN ULTIMA ZI DE AFLARE LA CEA DE-A 77-A ADUNARE GENERALA A ONU, MAI MULTE INTREVEDERI BILATERALE

Șefa statului a discutat cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre dificultățile economice cauzate de războiul din Ucraina și despre criza energetică ce afectează întregul continent. Maia Sandu a subliniat că țara noastră contează pe sprijinul partenerilor europeni mai ales în această perioadă complicată, marcată de criza energetică și de creșterea considerabilă a prețurilor de consum.

Cu Președintele Finlandei, Sauli Ninist, discuțiile au vizat cooperarea în domeniul securității regionale, consecințele războiului din Ucraina pentru regiune și măsurile necesare pentru gestionarea eficientă a crizei umanitare provocate de acesta. De asemenea, cei doi lideri au vorbit despre reformele ambițioase pe care Moldova s-a angajat să le realizeze pentru o integrare accelerată în Uniunea Europeană.

La întrevederea cu Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, s-a pus accent pe procesul de reforme din țara noastră și pe sprijinul necesar pentru a combate amenințările de securitate și a diminua consecințele războiului. Șefa statului a menționat situația economia dificilă din țară, amplificată de criza energetică, și eforturile făcute pentru a susține cetățenii în sezonul rece. La fel, cei doi lideri au vorbit despre posibilitățile de cooperare în diverse domenii de interes comun.

Sursa: presedinte.md