MAIA A LANSAT UN PROIECT DE SPORIRE A COMPETITIVITĂŢII ÎN DOMENIU

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA)a lansat, pe 22 aprilie, proiectul „Agricultura Competitivă”, care se va desfăşura pînă în anul 2017.

Prezent la ceremonia de lansare, ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a precizat că proiectul este menit să susţină agenda de reforme a Guvernului în domeniul agricol. Ministrul a spus că reformele se vor desfăşura prioritar pentru a spori siguranţa şi calitatea produselor agroalimenrare şi pentru a consolida formarea grupurilor de producători agricoli.

De asemenea, se va acorda susţinere pentru lucrarea solului fără pluguri, o tehnologie agricolă modernă care devine tot mai populară în rîndul fermierilor moldoveni. Vasile Bumacov a adăugat că aşteaptă ca Parlamentul să adopte la toamnă o serie de modificări legislative care vor permite formarea grupurilor de agriculturi pe principii moderne.

Costul total al proiectului este de 27,4 milioane de dolari SUA. Trei milioane sînt acordate cu titlu de grant de către Guvernul Suediei, iar Guvernul Moldovei participă cu două milioane de dolari. Responsabile de implementarea proiectului sînt Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului.

Moldpres