MAEIE A FACUT PUBLIC PROGRAMUL LUI NICU POPESCU LA MOSCOVA

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, efectuează o vizită la Moscova, la invitația omologului rus, în perioada 16-17 noiembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), programul vizitei include întrevederi cu ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, cu șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak și președintele comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigori Karasin.

Vicepremierul Nicu Popescu, în calitatea sa de co-președinte al Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, se va întîlni cu Dmitri Patrușev, ministrul agriculturii al Federației Ruse, co-președintele comisiei.

În cadrul vizitei, ministrul va semna planul de consultări între ministerele afacerilor externe pentru anii 2022-2023 și va avea și întrevederi cu experți și jurnaliști.

La 17 noiembrie, ministrul Nicu Popescu și omologul rus Serghei Lavrov vor susține o conferință de presă, care poate fi urmărită și pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, începînd cu ora 12.00, ora Chișinăului.

Sursa: IPN