Macron, la summitul APEC: Acest razboi este si problema voastra

Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut Vineri ţărilor din Asia-Pacific să se alăture „consensului din ce în ce mai mare” împotriva războiului din Ucraina, subliniind că acest război este şi „problema lor”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Prioritatea numărul unu a Franţei este să contribuie la pace în Ucraina şi să încerce să se creeze o dinamică globală care să pună presiune asupra Rusiei”, a afirmat Preşedintele francez la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC). El şi-a exprimat intenţia de a „colabora foarte strîns cu China, India, întreaga regiune, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină pentru a crea un consens din ce în ce mai mare spunînd că ”acest război este şi problema voastră”.

Agenda summitului APEC este dominată de consecinţele economice ale conflictului din Ucraina, pe care ţările din Sud le deplîng fără a condamna invazia rusă, şi de probleme de stabilitate regională, între care testele cu rachetă efectuate de Coreea de Nord şi disputele din Marea Chinei de Sud.