Luni, Armata israeliană a dispus încă o evacuare în Sudul Fîşiei Gaza

Armata israeliană a ordonat, Luni, o nouă evacuare din sectoare din guvernoratele Khan Younis şi Rafah, în Sudul Fîşiei Gaza, unde sute de mii de palestinieni au fost deja nevoiţi să fugă din calea luptelor în urmă cu cîteva săptămîni, relatează AFP.

Evacuarea a fost ordonată în localităţile al-Qarara, Bani Suheila şi în alte oraşe din Estul acestor două guvernorate, a declarat purtătorul de cuvînt al Armatei, Avichay Adraee, într-un comunicat.

Martori au declarat, pentru AFP, că mulţi locuitori au părăsit aceste zone după ce au primit ordin de evacuare.

Ordinul de evacuare a fost dat după lansarea, Luni dimineaţă, a unei salve de 20 de proiectile din zona Khan Younis spre teritoriul Israelului.

Brigăzile al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au anunţat, într-o scurt comunicat, că ”au lovit într-o manieră concentrată comunităţile israeliene din jurul Fîşiei Gaza cu rachete, ca răspuns la crimele inamicului sionist împotriva poporului nostru palestinian”.

Jihadul Islamic luptă în Fîşia Gaza de partea Hamas, împotriva Armatei israeliene, începînd de la 7 Octombrie.

După ce şi-a lansat ofensiva terestră pe 27 Octombrie în Fîşia Gaza, Armata israeliană s-a deplasat treptat spre Sudul teritoriului, ordonînd evacuarea zonelor pe care le vizează, pentru a elimina, potrivit acesteia, mişcarea islamistă Hamas.

Pe 7 Mai, Armata a anunţat că lansează o operaţiune la Rafah, în Sudul teritoriului palestinian, pentru a elimina, potrivit acesteia, ultimele batalioane ale Hamas.