LUNGA VARA FIERBINTE A VIITOARELOR EPURARI DE STAT

Invazia talibanilor galbeni

Iubite cititorule, așa cum te-am obișnuit, ți-am comunicat, cu sinceritate, absolut tot ceea ce am gîndit și analizat obiectiv în raport cu toți căpcăunii politici care au ajuns să ne murdărească pînă și cearșafurile din dormitoarele noastre. Adu-ți aminte, răbdătorule cititor, că, pînă la urmă, timpul ne-a dat dreptate cînd îți spuneam că se va alege praful de mincinoșii despre care vă tot spuneam! Acum au venit alte vremuri. Ei, noii guvernați, adică gălbiorii, spun, ca și alții, că sunt ”noi”. Ca de obicei, vă invit să aveți răbdare! Ei vin, stau, pleacă, iar noi înghițim tot în sec. În alegeri, ne-au promis marea cu sarea. Marea ca să ne înecăm și sarea ca să murim de sete? Așteptăm. Nu c-aș avea gura aurită, dar vă asigur că lacrimile noastre vor fi la fel de sărate. Așteptăm.

Prin Septembrie, vom începe să ne lămurim cît efect a avut asupra minților noilor guvernanți arșița Soarelui și pandemia. ”Oamenii cinstiți” din această Țară, iubite cititorule, ești tu, cel de la țară, confrații tăi, precum și medicii, învățătorii și profesorii de la tine din sat și de la oraș. Voi sunteți adevăratele VIP-uri! Problema e că nu voi veți fi chemați să dați sfaturi guvernanților din urma suferințelor voastre, ci tot acei care nu se gîndesc la voi decît atunci cînd vă cer să-i votați. Cu toate acestea, haideți să-i lăsăm, pentru o vreme, în pace, cu speranța că fiind extrem de bogați, nu vor fi alți plahotniuci, canduci, diacovi, filipi etc., etc.!

Nici speranțe deșarte nu prea trebuie să avem. Observați că ar cam trebui să golească Țara de oameni în căutarea unor ”oameni cinstiți” pe placul lor. N-or să-i găsească. Din cele declarate de EI, gălbiorii, înțeleg că vor să declanșeze un fel de insurecție, revoluție, altfel spus un fel de epurare națională. O s-o răbdăm și pe asta, că doar prin așa ceva nu am trecut. Simt că plutește prin aer o poftă nebună a celor din PAS care vor neapărat funcții și, firește, salarii de STAT. Aici e o capcană teribilă: nu există atîtea funcții cîte cereri sunt, mai ales în contextul în care, atenție!, partenerii occidentali le vor cere REDUCEREA drastică a funcțiilor bugetare.

Nu vreau să am dreptate, dar mă gîndesc că PAS va ajunge într-un colaps teribil dacă va declanșa epurări masive ale cadrelor din toate domeniile subordonate Statului, prin numirea/învestirea unor oameni ”de încredere”. Spun asta deoarece sunt convins că PAS nu are atîți oameni cu expertizele necesare. Atunci să vedeți corupție! Procurorul general Alexandr Stoianoglo a rostit un adevăr incontestabil – marea corupție este declanșată de factorul politic. El, Stoianoglo, ar putea eradica corupția din Procuratură, dar Puterea politică, prin Legislativ, nu-i permite să aibă astfel de împuterniciri!

În ”logica revoluționară” a PAS, ar trebui să fie demiși toți procurorii, judecătorii, responsabilii din MAI (de SIS nu am auzit nimic!), cei din CNA, de la Fisc (nu și de la Curtea Constituțională!) și, în general, cam de peste tot, iar în locul lor să fie aduși chiar și studenți. Alo, domnilor, ai căror profesori și fii sunt acești studenți?

…Și, în contextul celor spuse, mă opresc aici, spunîndu-vă că, ieri, am fost la pescuit, am prins peștișorul de aur, care mi-a cerut să-i spun cele trei dorințe ale mele ca să mi le îndeplinească, iar eu, nătîng și impresionat de minune fiind, l-am întrebat care sunt cele trei dorințe ale lui, ca să i le îndeplinesc, altminteri, dacă nu mi le spune, nu-l arunc în tigaie, pentru că-i de aur, ci îl transform într-o verighetă ca să i-o ofer zădărniciei în timp ce o întreb dacă vrea să se mărite cu mine!

Mihai CONȚIU

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
01.03.24 - 00:46
07.03.24 - 00:42
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40