LOCUL UNDE OAMENII TRAIESC PESTE 100 DE ANI

E foarte aproape de noi

Există un loc în Europa unde oamenii trăiesc, în medie, cu 20 ani mai mult decît ceilalţi locuitori.

Mîncarea sănătoasă, mişcarea zilnică, odihna şi lipsa stresului pot prelungi viaţa oamenilor cu mai mult de 20 de ani. Dovada o reprezintă locuitorii insulei Ikaria din Grecia. În această insulă oamenii duc o viaţă activă chiar dacă au trecut de 100 de ani. Acest lucru este posibil deoarece aceştia nu au renunţat la obiceiurile lor.

Mai concret, reţeta longevităţii acestor oameni constă în regimul alimentar bogat în ulei de măsline şi legume, pe care le cresc în propriile grădini şi prin consumul moderat de lactate (cu excepţia laptelui de capră) şi carne. Evitarea grăsimilor saturate prezente în carne şi lactate reduc riscul apariţiei bolilor de inimă, uleiul de măsline măreşte colesterolul benefic, iar laptele de capră îmbunătăţeşte digestia.

Pe lîngă alimentaţie, somnul de după amiază îi ajută pe ikarieni să ducă o viaţă lungă şi sănătoasă. „Aici oamenii se trezesc tîrziu, iar la amiază trag un pui de somn. Nimeni nu poartă ceas pentru că pur şi simplu nu ne interesează niciodată cît e ora”. (Capital.ro)