LIDERUL PLDM A PROPUS MODIFICAREA LEGII PRIVIND ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, liderul PLDM, a înregistrat pe 5 februarie la Biroul Permanent al Parlamentului un proiect de lege care vizează modificarea Legii privind administraţia publică locală.

Legea respectivă prevede că, începînd cu data alegerilor locale generale din anul 2015, vor fi instituite „consiliile sectoriale” şi „primăriile sectoarelor” în municipiul Chişinău. Prin proiectul înregistrat se propune amînarea acestor prevederi pînă în anul 2019. Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, proiectul de lege a fost elaborat pentru a evita unele situaţii confuze ce ţin de constituirea şi funcţionarea unor noi autorităţi ale administraţiei publice locale ale municipiului Chişinău.

„Instituirea noilor subdiviziuni teritoriale în municipiul Chişinău din data alegerilor locale generale din anul 2015 va genera dificultăţi la nivel de funcţionare a autorităţilor create. Cadrul legislativ în vigoare nu prevede competenţe pentru aceste structuri şi nici raporturi între autorităţile municipale existente cu cele nou create”, este menţionat în nota informativă a proiectului de lege.

Totodată, conform sursei citate, nu există un mecanism clar care ar prevede modalitatea repartizării veniturilor şi distribuirii cheltuielilor către sector, avînd în vedere că singurul destinatar al acestor venituri este bugetul municipal Chişinău.

Sursa: Moldpres