Liderul PLDM a fost decorat cu Ordinul României ”Serviciul Credincios”

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a intrat în posesia Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce. Distincţia i-a fost înmînată astăzi, în cadrul unei ceremonii solemne, de către ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca.

După intonarea Imnului de Stat al României, Marius Lazurca a dat citire decretului prezidenţial în care se menţionează că înalta distincţie se conferă lui Vlad Filat „în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor bilaterale, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova”.

Vlad Filat a mulţumit statului român pentru distincţie şi a menţionat că aceasta este o dovadă a relaţiilor bune dintre România şi Republica Moldova.

„Împreună cu autorităţile române am reuşit să implementăm multe proiecte importante în domenii vitale ce ţin de sectorul energetic, educaţie, investiții. Am reuşit să stabilim un parteneriat strategic în vederea realizării obiectivului de integrare europeană a R. Moldova. În acest parcurs  România a fost şi este împreună cu noi”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai declarat că este onorat să primească Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” – în grad de Mare Cruce într-o zi cu triplă semnificaţie – 9 Mai, data cînd este sărbătorită Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei şi Ziua Uniunii Europene.

Sursa: Moldpres