LEANCA: NU AM NEVOIE CA NASTASE SA MA BAGE, SAU SA MA SCOATA DE UNDEVA

Declaraţiile de ieri ( luni, 21 martie – nota red.) ale lui Andrei Năstase care zicea că el va depune eforturi ca să-l scoată pe Iurie Leancă din captivitatea lui Vlad Plahotniuc, l-au scos din sărite pe preşedintele Partidului Popular European din Moldova. Sunat pentru o reacţie, Leancă ne-a declarat că Năstase aberează la fel cum a făcut-o timp de un an şi trustul media apropiat liderului DA.

"Timp de un an de zile, domnul Năstase și trustul pe care îl are foarte apropiat, m-au tot băgat în captivitatea lui Plahotniuc, dar vreau să-i zic acestui domn că nu am nevoie de eforturile lui nici ca să mă bage, nici ca să mă scoată de undeva. Eu sînt doar în captivitatea cetățeanului Republicii Moldova, pentru bunăstarea căruia voi continua să lupt", a declarat Iurie Leancă.

Despre apelul lui Năstase către toate forţele de dreapta ca să ne unească în jurul unui candidat comun la prezidenţiale, imediat după ce tot el anunţase că Partidul DA l-a desemnat candidat la funcţia respectivă, Iurie Leancă a sugerat că Năstase are o logică cam naivă.

"Cît despre acest candidat unic despre care vorbește domnul Năstase: constat o consecutivitate interesantă - duminică acest partid recent conceput îl desemnează de tovarășul Năstase candidat, iar a doua zi el face apel către toate forțele de dreapta ca să susțină un singur candidat. Înțeleg că ceilalți ar trebui să-l susțină pe el, sau cum... asta e logica lui, că eu altfel n-o pot înțelege", a adăudat preşedintele PPE.

 Nu în ultimul rînd, politicianul a ţinut să reitereze că "atîta timp cît noi nu știm cînd vor fi aceste alegeri, dar înțeleg că se înclină mai mult spre toamnă, nu mi-i clară legislația electorală care va sta la baza acestui scrutin, cum am mai zis: nu mi-s clare competențele pe care le va avea un președinte ales de întreg poporul, PPEM care este un partid serios va analiza minuţios situaţia în contextul intern, cel extern, şi ne vom grăbi încet să luăm o decizie cît mai bună pentru partid pornin de la priorităţile cetăţeanului Republicii Moldova".

Amintim că ieri, Andrei Năstase a anunţat într-o conferinţă de presă că el este candidatul DA la funcţia de preşedinte. În aceeaşi conferinţă el a anunţat că va începe consultările cu forţele politice care nu sînt capturate de la Vladimir Plahotniuc, pentru a identifica un candidat la funţia de preşedinte. În cadrul unei conferinţe de presă Andrei Năstase, a enunţat în acest context numele Maiei Sandu, a unor deputaţi PLDM, Ion Sturza, Alexandru Machedon, Iurie Leancă.

La un moment dat, Năstase a declarat: Trebuie să discutăm cu toţi cei care nu sînt în captivitatea lui Plahotniuc. Fac aceste eforturi şi cu Leancă pentru ca să-l scotem pe domnul Leancă din captivitatea lui Plahotniuc, pentru că are oameni foarte buni în partid.

Svetlana MAFTEI (Articol preluat de pe deschide.md)