La solicitarea Israelului, Consiliul de Securitate al ONU se întrunește în regim de urgență

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgenţă Duminică, la cererea Israelului, la o zi după ce Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete împotriva statului evreu, ca răspuns la o lovitură împotriva Consulatului iranian din Damasc, a anunţat Preşedinţia malteză a Consiliului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Intenţionăm să organizăm reuniunea mîine la 16:00" (20:00 GMT), a declarat Sîmbătă un purtător de cuvînt al misiunii diplomatice malteze care deţine Preşedinţia Consiliului în Aprilie.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat, Sîmbătă, că "condamnă cu fermitate escaladarea gravă" reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut "încetarea imediată a acestor ostilităţi".

"Sunt profund alarmat de pericolul foarte real al unei escaladări devastatoare la scară regională", a spus secretarul general într-un comunicat, subliniind că "cere tuturor părţilor să facă dovadă de cea mai mare reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu".