La Praga, misiunea de antrenament a UE pentru Armata ucraineana urmeaza sa primeasca unda verde

Miniştrii Apărării ai ţărilor din Uniunea Europeană (UE) sunt hotărîţi să deschidă, în timpul unei reuniuni la Praga, calea pentru organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forţele militare ucrainene, a anunţat, Marţi, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin”, a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.

„Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)… Cred că vom avea undă verde pentru această misiune”, a adăugat Borrell, fără a da detalii despre misiune. „Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Săptămîna trecută, Borrell a precizat că Uniunea Europeană „desfăşoară misiuni de antrenament militar pe lîngă Armatele ţărilor cu care cooperează”. ”Un război care durează şi care pare că urmează să dureze necesită un efort nu doar în termeni de furnizare de echipament, dar şi de antrenament şi asistenţă pentru organizarea Armatei”, a subliniat el.