La peste 1.100 km de Ucraina, cîteva fabrici din Tatarstan au fost atacate cu drone

Un atac cu drone a vizat, Marţi, fabrici din Tatarstan, la peste 1.100 km de graniţa cu Ucraina, şi a făcut cel puţin şase răniţi, au anunţat autorităţile regionale ale acestei republici din cadrul Federaţiei Ruse, citate de AFP şi Reuters.

"Un atac cu drone aeriene a fost efectuat în această dimineaţă împotriva unor fabrici din Tatarstan situate la Elabuga şi Nijnekamsk", a declarat serviciul de presă al liderului Tatarstanului, Rustam Minnihanov, într-un comunicat pe aplicaţia Telegram, citat de France Presse.

Atacul "nu a produs pagube grave, procesul tehnologic al întreprinderilor nu a fost perturbat", asigură comunicatul, fără a preciza care fabrici au fost vizate.

"La Elabuga, din păcate, sunt răniţi", a subliniat serviciul de presă.

Zona economică specială (ZES) Alabuga, creată în 2006 şi care are zeci de fabrici şi companii, specializate mai ales în producţia de produse chimice, inginerie mecanică şi prelucrarea metalelor, este situată la aproximativ zece kilometri de oraşul Elabuga.

Două drone au atacat un cămin pentru muncitori din Alabuga, Marţi, la ora 2:45 GMT, rănind doi oameni, a precizat serviciul de presă al ZES, într-un comunicat.

Agenţia de presă rusă TASS, care a citat serviciile de urgenţă, a relatat că în total şase oameni au fost răniţi.

La Nijnekamsk se găseşte o rafinărie importantă de petrol.

Ucraina, confruntată cu ofensiva rusă timp de doi ani, şi-a intensificat atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămîni, vizînd în special obiective energetice, notează AFP.
Kievul a promis că va aduce luptele pe pămîntul rus, ca represalii pentru numeroasele bombardamente pe teritoriul său.