La Kremlin, nu sunt motive de optimism dupa primele discutii cu SUA

Kremlinul a declarat, Marţi, că nu vede nici un motiv să fie optimist după o primă rundă de discuţii cu Statele Unite asupra crizei legate de Ucraina şi cererilor Rusiei pentru garanţii de securitate din partea Occidentului, relatează Reuters.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a considerat pozitiv că discuţiile de Luni de la Geneva au avut loc într-un mod deschis, substanţial şi direct.

El a adăugat că Rusia nu stabileşte termene limită, dar nu va fi mulţumită dacă „se va trage la nesfîrşit de acest proces”.

Rusia a masat trupe lîngă graniţa cu Ucraina şi a cerut NATO să nu ia în calcul admiterea acestei foste republici sovietice ca membru sau să se extindă mai spre Est.

Washingtonul a declarat că nu poate accepta aceste cereri, deşi este dispus să se angajeze în alte aspecte ale propunerilor Rusiei prin discutarea desfăşurărilor de rachete sau limitarea dimensiunii exerciţiilor militare.

Peskov a mai spus că situaţia va fi mai clară după încă două runde de discuţii pe care Rusia urmează să le ţină în această săptămînă – cu NATO la Bruxelles Miercuri şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperarea în Europa (OSCE) la Viena Joi.