LA CONFERINTA DE PRESA ANUALA, PRESEDINTELE PUTIN ASIGURA CA SE VA AJUNGE LA UN ACORD CU UCRAINA PRIVIND TRANZITUL GAZULUI

Președintele Rusiei Vladimir Putin a început conferința sa de presă anuală, la care, potrivit informațiilor Kremlinului, participă un număr record de jurnaliști. Aproape 1.900.

Este în al 15-lea an în care Vladimir Putin organizează aceste întîlniri maraton cu jurnaliști și cu publicul.

Răspunzînd la una din întrebări, președintele Putin a spus că el crede că se va ajunge la o înțelegere legată de tranzitul de gaz prin Ucraina.

Președintele Putin a abordat și problema încălzirii globale, și pe cea a suspendării pentru patru ani a sportivilor ruși de la competițiile internaționale.

Putin a declarat că Rusia se încălzește de peste două ori mai repede decît media globală. El a spus că încălzirea globală poate amenința orașele și orașele arctice rusești și a afirmat că Rusia a respectat acordul de la Paris menit să încetinească încălzirea globală. Acord din care Statele Unite, sub președintele Donald Trump, s-a retras unilateral.

În ce privește suspendarea sportivilor ruși de la olimpiadele și alte evenimente sportive internaționale timp de patru ani, Putin a declarat că Agenția Mondială Antidoping (WADA) a acționat în mod nedrept.